ChatGPT ile Ubuntu’da Neler Yapılır.

Ubuntu depolarında da bulunup kullanılmaya hazır olan bu mükemmel yapay zeka ile Ubuntu’da karşılaşacağınız sorunları nasıl hallede bileceğinizi anlatacağım. Öncelikle bu yapay zeka ChatGPT’yi tanıyalım. Vikipediya ChatGPT’yi nasıl tanımlıyor:

ChatGPTOpenAI tarafından geliştirilen ve diyalog konusunda uzmanlaşmış bir prototip yapay zekâ sohbet robotudur. Chatbot, hem denetimli hem de takviyeli öğrenme teknikleriyle ince ayar yapılmış büyük bir dil modelidir. İnce ayarı yapılan temel model, GPT-3‘ün geliştirilmiş bir sürümü olan OpenAI‘nin GPT-3.5 dil modeliydi…

ChatGPT, insan konuşmalarını taklit etmenin ötesinde görevleri yerine getirebilen çok yönlü bir sohbet robotudur. Bilgisayar programları, müzik, tele-oyunlar, peri masalları ve öğrenci kompozisyonları yazabilir. Test sorularını yanıtlayabilir, şiir ve şarkı sözleri yazabilir, bir Linux sistemini taklit edebilir, bir sohbet odasını simüle edebilir, oyun oynayabilir ve bir ATM’yi simüle edebilir. Eğitim verileri programlama dilleri ve İnternet fenomenleri hakkında bilgi içerir. Öncülü InstructGPT’den farklı olarak ChatGPT, karşı olgusal istemleri kabul ederek ve potansiyel olarak rahatsız edici çıktıları filtreleyerek zararlı ve aldatıcı yanıtları azaltmaya çalışır. Ayrıca önceki yönlendirmeleri hatırlar ve kişiselleştirilmiş bir terapist olarak kullanılabilir. Metnin tamamını okumak için tıklayın.

Yani bu yapay zeka sizin sorularınızı alarak derinlemesine analiz edip en mantıklı cevaplar veriyor. Bende Terminalden bilgisayarımı güncellerken aldığım bir hatayı anlatarak bu sorunu nasıl çözüleceğini sordum. Yandex disk’in Linux versiyonunu bilgisayarıma kurmuştum. Çalışmadığını görünce de bilgisayarımdan kaldırdım. Fakat güncelleme yaparken şöyle bir hata aldım:‘N: ‘/etc/apt/sources.list.d/’ dizinindeki ‘yandex-disk.list.save’ dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.” Karşılaştığım sorunu biraz ayrıntı vererek alt resimde görüldüğü gibi ChatGPT’ye sordum.

Alttaki ikinci resimde görüldüğü gibi bana yazmam gereken kodları vererek sorunu çözdü:

Gördüğünüz gibi Linux’da karşılaşa bileceğiniz her hangi bir sorunu ayrıntı vererek bu yapay zeka ile rahatlıkla çözebilirsiniz. Artık bilgisayarınıza ChatGPT’yi kurarak yapay zeka ile sohbet etmeye başlaya bilirsiniz. Güle güle kullanın.

Eğer bu bloktaki yeni yayınları takip etmek isterseniz, aşağıda yer alan “Abone Ol” bölümüne e-posta adresinizi girerek, her yeni blog yazısı yayınlandığında otomatik olarak bildirim alabilirsiniz. Abone olduktan sonra, e-postanızı kontrol ederek gelen bildirimi onaylamayı unutmayınız. Abone olduktan sonra, bildirim e-mailleri genellikle Gmail’in “sosyal” bölümüne düşmektedir. Lütfen bu bölümü de kontrol etmeyi unutmayınız.

Yorum bırakın